Galeria

La petita empresa saludable

Es possible implementar un programa de salut a les empreses petites?

No estem parlant de cubrir l’expedient amb activitats de vigilancia de la salut, que d’altre banda són obligatories (com les revisions mèdiques, els primers auxilis bàsics o la prevenció de riscus laborals). Es tracta d’anar un pas endavant.

El concepte “empresa saludable” es comença a denostar perquè entre les grans empreses sovint es converteix en una carrera més, una competició més, una acreditació més.

Recomanacions com posar cartells on es recomani pujar les escales a peu en lloc d’utilitzar l’ascensor, màquines expenedores que proporcionen fruita en lloc de brioxeria industrial, reunions on s’ofereixen alternatives sanes per menjar i agua, sales reconvertides en gimnasos…tot això està molt bé!

Però sovint la realitat de les petites empreses està molt llunyana, i no es que no es puguin implementar aquestes recomanacions, és que fins i tot resulta ridícul pensar en com es poden aplicar.

Sala de reunions? no hi ha sala de reunions i a més a les reunions no es menja, tampoc hi ha escales, no hi ha màquines expenedores…

Però en canvi, les empreses petites són ideals per treballar aspectes relacionats amb la salut en grups reduits que permeten ser activitats pràctiques d’alt impacte.

Les píndoles de salut del programa EMPRESA SALUDABLE d’ADAPTA han estat dissenyades amb aquesta idea: activitats de curta durada, asequibles i per a grups reduits. Activitats que es poden dur a terme en el mateix lloc de treball en horaris convinguts.

El benestar de qualsevol persona incideix en la seva productivitat. Una persona  relaxada dorm bé,  si dorm bé sol estar de millor humor, afronta els reptes amb més positivisme, la creativitat flueix, es crea una millor relació amb els companys i clients, es manté l’ansietat a ratlla, no es menja per ansietat ni de forma desordenada, és més fàcil respectar horaris, la planificació ajuda a gestionar l’estrès i la persona continua relaxada i en pau, i una nit més dorm bé, i a més és més feliç…no es un conte de fades, els humans funcionem així.

El cos i les emocions interactuen constantment.

companeros-oficina-3

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s